BEKAM Akademi Seminerleri Başlıyor

BEKAM Akademi Seminerleri Başlıyor

BEKAM, "DİJİTAL OKURYAZARLIK VE DÖNÜŞÜM BECERİLERİ" başlığı ile 8 haftalık bir program düzenleyerek alanında uzman araştırmacıları ve konuya ilgi duyan katılımcıları bir araya getiriyor.

Bilgi ve iletişim teknolojileri, E-postalar, çevrimiçi uygulamalar, sosyal ağlar ve daha fazlası artık gündelik hayatımızın bir parçası olmuştur özellikle Covid-19 pandemisi ile birlikte bireyler ve kurumlar dijital teknolojilere daha çok ihtiyaç duymaya başladı. Dijitalleşme süreci olarak tanımlanan bu mecra, bireylerin dijital okuryazarlık seviyelerini artırmayı ve kurumların dijital dönüşüm süreçlerini hayata geçirmesini zorunlu kılıyor. Özellikle toplumsal hayata katılımda kritik öneme sahip dijital teknolojilerin, sivil toplum alanındaki çalışanlar tarafından etkin bir şekilde kullanılması için dijital okuryazarlık becerilerini artırmaları gerektiği de önemli bir konu başlığı olarak duruyor.

Her hafta farklı uzman araştırmacıların sunacağı seminerlerde; Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti, Yapay Zeka, Connectivitiy, Bulut ve Siber Güvenlik gibi temel dijital dönüşüm kavramlarının genel çerçevesi, Dijital okuryazarlık ve dönüşüm kavramlarını ve sivil toplum yapılanmaları üzerindeki etkileri, Dijital çağda haber ve haber kanallarındaki değişim, sahte haber ve nefret söylemi kavramlarını ve toplumsal etkileri, Dijitalleşme olgusu içindeki yıkıcı teknolojileri ve kullanımları, Ulaşılmak istenen hedef kitleyi tanıma ve anlamayı, STÖ'lerin dijital dönüşüm süreçlerinde sahip olmaları gereken strateji ve planlanlama becerileri  gibi konular hakkında eğitimler verilecektir.

Dijital Okuryazarlık ve Dijital Dönüşüm Becerileri seminerleri, dijital güvenlikten internet tabanlı kurumsal kapasiteyi artırmaya, dijital stratejileri ve planlamaları yapmaktan, uzaktan çalışmaya kadar sivil toplum örgütlerinin dijital dönüşüm süreçlerinde ihtiyaç duydukları becerileri geliştirmeyi amaçlıyor.

İlk Semineri, “Dijital Yetkinliklerimiz” konu başlığıyla İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Ahmet Kaplan, 22 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirecektir.

Seminerler, BEKAM (Bilim Eğitim ve Kültür Araştırmaları Merkezi) 1. Kat çok amaçlı salonda olacaktır.

DETAYLI BİLGİ İÇİN: https://bekam.org.tr/etkinlikler.php?p=271

BAŞVURU YAPMAK İÇİN: https://forms.gle/zUc1X5otvvRxoH9X8

BEKAM'DAN HABERLER

İŞ BİRLİKLERİMİZ