KA151-Dijital Çağ ve Dönüşen Dünyada Genç Olmak

KA151-Dijital Çağ ve Dönüşen Dünyada Genç Olmak

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Bülbülzade Vakfı’nın yürüttüğü Erasmus+ Gençlik Akreditasyonu KA151 projesi kapsamında Kuzey Makedonya'nın Üsküp şehrinde "Dijital Çağ ve Dönüşen Dünyada Genç Olmak" başlığıyla bir gençlik buluşması gerçekleştirildi.

7 lider 36 genç olmak üzere toplamda 43 katılımcının yer aldığı buluşmada "Sosyal medya gençlerin yaşamlarını nasıl etkiliyor?", "Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir?", "Dijital çağda etik ve sorumluluk kavramları gençler için neden önemlidir?", "Hangi dijital etik kurallarına uymamız gerekmektedir?", "Bir genç olarak dijital okuryazarlık sizin için neden önemlidir?", "Hangi becerileri geliştirmeye ihtiyaç duymaktasınız?", "Dijital çağda teknoloji ve inovasyon hayatımızı nasıl etkilemektedir?", "Hangi alanlarda yenilikçi fikirler geliştirilebilir?", "Dijital Çağda 21. Yüzyıl Becerileri", "Gençlerin Sivil Toplum Çalışmalarına Adaptasyonu" gibi başlıklar ele alındı.

Kuzey Makedonya'da faaliyet yürüten Köprü Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen faaliyette Köprü Derneği ve Bülbülzade Vakfı’nın yanı sıra proje ortakları olan BEKAM, Bilimder, Yeşil Umut Derneği ve Mozaik Derneği'nden de katılımcılar yer aldı.

11-20 Temmuz 2023 tarihleri arasındaki program kapsamında çeşitli kültürel aktivitelerin yanı sıra Kuzey Makedonya'ya komşu olan Bosna Hersek, Karadağ, Kosova ve Arnavutluk ülkelerine de seyahatler düzenlendi.

Gençlik buluşması, katılımcılara YouthPass sertifikalarının ve katılımcı belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan proje yerel yaygınlaştırma faaliyetlerinin ardından tamamlanacaktır.

BEKAM'DAN HABERLER

İŞ BİRLİKLERİMİZ