“Dijital Dönüşüm Basamakları”

“Dijital Dönüşüm Basamakları”

BEKAM Akademi seminerlerinin 8.si Dijital Dönüşüm ve Yetenek Uzmanı Hüseyin Şimşek’in “Dijital Dönüşüm Basamakları” konu başlığıyla 10 Aralık Cumartesi BEKAM’da gerçekleştirildi.

BEKAM, "DİJİTAL OKURYAZARLIK VE DÖNÜŞÜM BECERİLERİ" başlığı ile 8 haftalık bir program düzenleyerek alanında uzman araştırmacıları ve konuya ilgi duyan katılımcıları bir araya getirdi.

Bu hafta sonuncusu gerçekleştirilen seminerde Hüseyin Şimşek, “Dijital öğrenme diye bir trend var. Biz bunu Türkiye'de anlatmaya çalışıyoruz. Temel yapılarını, dezavantajlarını, avantajlarını anlatıyoruz. Dünyada bir dijital gelecek var: Öğrenme geleceği. 1995 yılından beri farklı kuramlar ve tasarımlar tartışılıyor. Dijital dönüşüm dediğimiz hikâye insanların hepsine teknolojik olarak dijitale dönüştürmesi yani işlerimizin dijitale dönüşmesi, insanların dijitale dönüşmesi, e-insan denen bir süreç ortaya çıktı. Dijitale dönüşmeyen bir insan birçok şeyden mahrum kaldığını söyleyebiliriz. Bugün televizyon olmayan ev sayısı neredeyse yok denecek kadar az. Çocukların anne babasından çok televizyona bakıp vakit geçirdiği, televizyon kültüre uygun gelişmeyi, konuşmayı öğreniyor. Bu yüzden dijital dönüşüm bizim çok konuşmamız gereken bir şey değil zaten dijital dönüşümü biz yapmış oluyoruz. Doğru mu yapmışız eksik mi yapmışız bilmiyoruz ama bir şekilde dijitale dönüştük. Bize getirdiği eksileri artılardan daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Örnek olarak sosyal medyanın bizi kötü etkilediğini ve kötü bir mecra olduğunu düşünüyoruz ama hepimizin telefonunda ve onları kullanıyoruz yani kabulleniyoruz ve devam ediyoruz.  Biz dijital Kültürümüzü oluşturmak zorundayız. Bu konular üzerinde konuşup karar verip hareket etmemiz lazım. İki tip teknoloji kullanıcılığı var. Birincisi teknoloji var alıyorsunuz o size ne derse nasıl yönlendirirse onu yapıyorsunuz. İkincisi ise katılımcı oluyorsunuz eleştiriyorsunuz bu şöyle olabilirdi, burası şöyle olabilir gibi. En büyük örnek olarak şunu verebiliriz; WhatsApp, “Ben sizin kişisel bilgilerinizi Facebook ve Instagram üzerinden işleyeceğim. Bunu delege ediyorum. Hepiniz bana uyacaksınız” dedi. Dünyanın %42’si tamam kabul etti. Diğer kalan kısım ise kabul etmediğini verilerin alıp işlenemeyeceğini söyleyip kabul etmeyerek karşı durdu. İşte Dijital katılımcılık bu demektir” şeklinde konuştu. Seminer, soru cevap bölümüyle devam etti.

Seminerin ardından Vakıf Merkezimizi gezen Hüseyin Şimşek, faaliyetlerimiz hakkında bilgi aldı.

BEKAM'DAN HABERLER

İŞ BİRLİKLERİMİZ